Tuesday, November 11, 2008

...."θέρος" εν μέσω βαρυχειμωνιάς

Το ιστολόγιο αυτό είχε παραμείνει ανενεργό για ένα περίπου έτος... Ωστόσο τα τεκταινόμενα στην ωραία μας χώρα επιβάλλουν αφύπνιση... και μάλιστα άμεσα!

Με την κυβέρνηση να βουλιάζει και την αντιπολίτευση να μην μπορεί να ορθοπατήσει, μια ημέρα μετά την παραίτηση Τατούλη, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, θα σταθώ στο "κωμικοτραγικό" γεγονός της ημέρας, δηλαδή τις δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στo World Travel Market για τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου.

Δηλώνει λοιπόν ο κ. υπουργός μας ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει παρά μόνο "ψυχολογικά" το καταναλωτικό κοινό εκπέμποντας παράλληλα μια αισιοδοξία που φαντάζει παράταιρη στο κλίμα της γενικευμένης κατήφειας. Θεωρεί ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ότι οι απολυμένοι υπάλληλοι της Lehman Brothers και οι απανταχού απολυθέντες, οι επιχειρηματίες με τα "τρύπες" στα έσοδα και οι χρεωμένοι πολίτες, όλοι αυτοί θα πνίξουν τον καημό τους λιαζόμενοι στις ελληνικές παραλίες.

Βεβαίως δεν περίμενε κανείς από τον υπουργό μιας χώρας που υπολογίζει στον τουρισμό των θερινών μηνών για να λειτουργήσει όλο το έτος να απολογείται και να οδύρεται. Αυτό άλλωστε θα ήταν παράλογο. Μια δόση ρεαλισμού πασπαλισμένη με διπλωματικότητα και λίγη αισιοδοξία θα ικανοποιούσε τους περισσότερους από εμάς. Θα έσωζε, στιγμιαία, και την υπόληψη του κ. Σπηλιωτόπουλου.

No comments: