Tuesday, February 3, 2009

Λάθη γονέων παιδεύουσι τέκνα

Με αφορμή τη μη-δημιουργία τζαμιού στην Αττική, γράφει σήμερα ο κ. Καμπύλης στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής για την κάκιστη πολιτική του ελληνικού κράτους ως προς το ζήτημα των μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα. Έχοντας καυτηριάσει την ανευθυνότητα και τη σωρεία λαθών της πολιτείας, κάνει ιδιαίτερη μνεία στα προβλήματα που οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας αντιμετωπίζουν (αδυναμία τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων, ταξίδια μακρινά στη Θράκη κ.λ.π.) προσπαθώντας να μας φέρει έστω για λίγο στη θέση τους, να δούμε δηλαδή την δημοκρατική Ελλάδα από τη δική τους οπτική γωνία.

Πρόκειται για ένα άρθρο που πονά, όχι μόνο για την αδικία (και ταλαιπωρία) που υφίστανται κάποιοι συμπολίτες μας. Πονά ιδιαίτερα όλους εμάς που αναλογιζόμαστε σήμερα (και χθες και αύριο) το βεληνεκές των ανεύθυνων πολιτικών αποφάσεων, που συναισθανόμαστε το αντίκτυπο τους στο μέλλον. Η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους αλλόθρησκους σε συνδυασμό με την κάκιστη πολιτική για τους μετανάστες υποθηκεύουν την κοινωνική συνοχή του κράτους και, συνεπώς, το μέλλον της χώρας.

Τη θλιβερότητα αυτή αποτυπώνει και ο κ. Καμπύλης μιλώντας για έναν Έλληνα μουσουλμάνο τον κ. Τζαχίντ: "Ο ίδιος, Ελληνας πολίτης, μουσουλμάνος, κάτοικος «Γκαζοχωρίου» (το σπίτι του δεν είναι πολύ μακριά από τον «Βωβοπόλεμο») αναγκάσθηκε να αποδεχτεί πολλά: Την απαξίωση της περιοχής όπου έμενε, τα άχρηστα σχολικά εγχειρίδια για τα παιδιά του, τις συνθήκες εργασίας του. Περίπου μια μοίρα προκαθορισμένη γι’ αυτόν και τους απογόνους του. Ο δημόσιος Λόγος αποδείχθηκε πολύ αυστηρός γι’ αυτόν την οικογένειά του και τους φίλους του, σχεδόν απαξιωτικός. Ο Μουμίν δύσκολα χωρούσε στα κιτάπια της «εθνικής ομοιογένειας». Κατέφευγε λοιπόν -όλο και περισσότερο όπως πολλοί σαν αυτόν- στην παρηγοριά του Μύθου, δηλαδή στη Θρησκεία του."

Όπως και με τόσα άλλα θέματα στην Ελλάδα, όταν θα έρθει η ώρα ανάληψης των ευθυνών θα είναι δυστυχώς πάρα πολύ αργά.. οι δε υπαίτιοι θα μας έχουν αφήσει... Τώρα όμως, που τους έχουμε μπροστά μας και ανάμεσα μας ..αδιαφορούμε!

Το άρθρο του κ. Καμπύλη: Ακόμη χωρίς τζαμί και νεκροταφείο οι μουσουλμάνοι της Αθήνας

No comments: